Ads Top

Extra aflossing op hypotheek leidt tot oververzekering overlijdensrisicoverzekering

Nederlandse huishoudens met een hypotheek blijken vaak oververzekerd te zijn voor hun overlijdensrisicoverzekering. De reden hiervan is dat steeds meer Nederlanders extra aflossen op hun hypotheek, maar ze de hoogte van het verzekerd bedrag van hun overlijdensrisicoverzekering niet aanpassen. Hierdoor kunnen veel Nederlandse huishoudens makkelijk besparen op hun maandelijkse kosten.

Uit onderzoek van de vergelijkingssite Uitvaartverzekeringwijzer.net onder 516 huishoudens met een hypotheek, is gebleken dat 99 procent van de huishoudens die extra hebben afgelost op hun hypotheek, oververzekerd zijn voor hun overlijdensrisicoverzekering. Zij hebben de hypotheekschuld tijdens de looptijd omlaag gebracht, maar het verzekerd bedrag van de overlijdensrisicoverzekering hierop niet laten aanpassen. Hierdoor zijn ze oververzekerd en betalen ze maandelijks onnodig te veel premie. In veel gevallen laten Nederlandse huizenbezitters duizenden euro's liggen.

De jaren van crisis zijn voorbij waarin Nederlanders minder geld hebben uitgegeven. Nu het vertrouwen in de economie de afgelopen jaren is gestegen, geven Nederlanders makkelijker geld uit. Niet alleen aan etentjes, vakanties en andere luxere uitgaven, maar ook aan het verbouwen van de woning en het extra aflossen van de hypotheek. Steeds meer Nederlanders lossen extra af op de hypotheek en dat komt grotendeels doordat de rentes op spaarrekeningen een stuk lager zijn dan de meeste hypotheekrentes. 

Bij een autoverzekering en reisverzekering weten mensen dat ze gemakkelijk de dekking kunnen aanpassen. Echter wist 86 procent van de respondenten niet dat het aanpassen van het verzekerd bedrag bij overlijdensrisicoverzekeringen ook mogelijk is. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij het kopen van een woning is in Nederland niet bij de wet verplicht, maar wordt wel vaak verplicht door de hypotheekverstrekker.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.