Ads Top

Wat doet (fiscale) regelgeving voor innovatie?

De financiering van innovatie en nieuwe ondernemingen is in tijden van crisis geen sinecure. Overheden in Europa richten zich vaak vooral op de randvoorwaarden door middel van al dan niet fiscale regelgeving, maar  is dat voldoende? Die vraag staat centraal op het symposium Innovation & Entrepreneurschip: Does law matter? op 8 juni aan Tilburg University.
In de Financial Times Global 500 ranglijst van beursgenoteerde ondernemingen spelen innovatieve Amerikaanse ondernemingen een hoofdrol. In de VS staan veel startende snelgroeiende ondernemingen genoteerd en Amerikaanse snelgroeiende ondernemingen domineren de top 100. Het starten van een snelgroeiende onderneming in de VS lijkt de kans op succes te bevorderen.
Waarom blijven bijvoorbeeld Europa en Japan achter op de beurs wat betreft innovatieve ondernemingen? Allerlei factoren spelen daarbij een rol, zoals de beschikbaarheid van kapitaal, ondernemersklimaat, netwerken en relaties. Maar ook stimuleringsmaatregelen van de overheid.
Tijdens het symposium Innovation & Entrepreneurschip: Does law matter? onderzoeken  sprekers uit wetenschap en bedrijfsleven in Europa en Japan wat overheden doen om het innovatiepotentieel van het bedrijfsleven te ontsluiten. Zij beperken zich vaak tot regelgeving en fiscale stimulering, maar werkt dat?

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.