Ads Top

Prepaid credit card gelanceerd

Nederlanders die tot nu toe niet in aanmerking kwamen voor een creditcard, kunnen via een prepaid creditcard toch profiteren van alle voordelen die zo'n kaart biedt. Het bedrijf MK Projects & Investments BV uit Den Bosch heeft samen met Mastercard en banken de MoneyPass op de markt gebracht, een prepaid creditcard die overal ter wereld op dezelfde manier te gebruiken is als een creditcard.
In landen als Engeland en Duitsland bestond het fenomeen al langer, maar voor Nederland is het betrekkelijk nieuw. De prepaid creditcard moet eerst opgewaardeerd worden voordat hij gebruikt kan worden. Daardoor kan de gebruiker nooit rood staan.
MoneyPass is aan de ene kant een oplossing voor mensen die vanwege een BKR-toetsing geen creditcard kunnen aanvragen. Die toetsing is voor de prepaid card niet nodig. Aan de andere kant is het een uitkomst voor mensen die niet achteraf verrast willen worden door een hoge rekening of hoge rentes. Door de kaart vanachter de computer tot maximaal 3750 euro op te waarderen, bepaalt de gebruiker zelf hoeveel geld ermee uitgegeven wordt.
Prepaid creditcards die tot nu op de Nederlandse markt beschikbaar waren, werden vanuit het buitenland aangestuurd, waren alleen bruikbaar op internet of hadden een laag tegoed tot 150 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.