Ads Top

Jonge automobilisten worden zwaar gestraft door verzekeraars

Jongeren worden onredelijk zwaar getroffen door zeer hoge verzekeringspremies. Beginnende automobilisten tot 24 jaar hebben moeite om hun auto voor een redelijke prijs verzekerd te krijgen. Ze hebben nog geen schadevrije jaren opgebouwd en verzekeraars lijken met een onredelijk hoge premiestelling deze groep verzekerden weg te jagen. Deze groep veroorzaakt meer schade in vergelijking met oudere bestuurders. Hierdoor is een hogere premie voor deze groep goed te verklaren, maar de omvang van het verschil niet. Verzekeringvergelijk.nl heeft onderzoek verricht onder 10 grote verzekeraars. Daaruit blijkt onder meer dat jongeren 2 tot 2,5 keer zoveel premie betalen.
Jongeren worden onredelijk zwaar getroffen door zeer hoge verzekeringspremies. Jonge beginnende automobilisten tot 24 jaar hebben moeite om hun auto voor een redelijke prijs verzekerd te krijgen. Ze hebben nog geen schadevrije jaren opgebouwd en verzekeraars lijken met een onredelijk hoge premiestelling deze groep verzekerden weg te jagen. Deze groep veroorzaakt meer schade in vergelijking met oudere bestuurders. Hierdoor is een hogere premie voor deze groep goed te verklaren, maar de omvang van het verschil niet. Verzekeringvergelijk.nl heeft onderzoek verricht onder 10 grote verzekeraars. Daaruit blijkt onder andere dat jongeren 2 tot 2,5 keer zoveel premie betalen.
Om de verschillen in WA premies inzichtelijk te maken is onderzocht wat een jongere automobilist (tot 24 jaar) betaalt voor een autoverzekering en wat het zou kosten om dezelfde auto te verzekeren op naam van één van de ouders zonder schadevrije jaren. De geteste middenklasse auto’s komen op een premie tussen €82 en €100 voor de jonge bestuurders. In het geval één van de ouders de auto op naam krijgt, bedraagt de premie gemiddeld €37 tot €55. De jongere betaalt dus 2 tot 2,5 keer zoveel premie. Als de regelmatige bestuurder van een auto de zoon of dochter is, moet in de premiestelling rekening worden gehouden met de gegevens van de zoon of dochter. In de praktijk zetten ouders de auto vaak op naam en vermelden hun kind niet als regelmatige bestuurder. Dit is niet toegestaan, maar moeilijk te controleren.
De onderlinge verschillen tussen verzekeraars zijn groot, maar sommige aanbieders van autoverzekeringen spannen de kroon. Van de tien onderzochte verzekeraars schieten Kruidvat en Klaverblad er negatief uit.

2 opmerkingen:

 1. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening via deze zeer vriendelijke dame, mevrouw Lombardi. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail op: lombardiangelina6@gmail.com. het biedt leningen van € 1000 tot € 3.000.000 voor iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2% twijfel er niet aan dat bericht. Dit is een perfecte werkelijkheid. Verspreid het woord om uw dierbaren die in nood zijn.
  God zegene u.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Do you need a loan?
  Do you need financial help?
  Does your firm, company or industry need financial assistance?
  Do you need finance to start your business?
  Do you need finance to expand your business?
  Do you need personal loan? email: johnsondav23@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.