Ads Top

Lage BTW-tarief bij renovatie en herstel van woningen vervalt per 1 juli

Per 1 juli 2015 vervalt het lage btw-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Mensen die nog willen profiteren van het lage tarief van 6% moeten ervoor zorgen dat de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond. Het lage btw-tarief blijft wel van toepassing voor het schilderen, stukadoren en isoleren van de woning.

Per 1 maart 2013 werd het btw-tarief op de arbeidskosten tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. De tijdelijke verlaging moest de bouw- en woningmarkt ondersteunen en de bouwsector een impuls geven. Om nog gebruik te kunnen maken van het lage tarief, moeten de werkzaamheden vóór 1 juli 2015 worden afgerond. Voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond, geldt het btw-tarief van 21%. Het tarief van 21% geldt ook als vóór 1 juli 2015 vooruitbetalingen zijn gedaan voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond.

Het 6% btw-tarief blijft – ook na 30 juni 2015 - van toepassing op het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan twee jaar en het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen. Dit zijn geen tijdelijke verlaagde tarieven

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.