Ads Top

Pinnen via smartphone ondernemer

De Rabobank biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om pinbetalingen te accepteren op hun smartphone of tablet. Rabo SmartPin is vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die pinnen graag willen faciliteren, maar voor wie de gewone betaalterminal te complex, niet efficiënt of te duur is. De app werkt in combinatie met een gecertificeerde kaartlezer en accepteert pinnen via (contactloze) pas en telefoon.

De Rabobank heeft veel kleine zakelijke klanten die behoefte hebben om (incidenteel) pinbetalingen te kunnen ontvangen. Vaak gaat het om ondernemers die te maken hebben met een gering aantal betalingen per dag of met betalingen aan koeriers, of om ondernemers die al een gevarieerd betaalaanbod hebben, maar nog geen (mobiele) pinmogelijkheid.

Rabo SmartPin sluit aan bij de behoefte van consumenten om op meer plaatsen met pas of telefoon te kunnen betalen. Niet alleen neemt het aantal pinbetalingen ten opzichte van cashbetalingen nog altijd toe; uit onderzoek in opdracht van de Rabobank blijkt ook dat twee derde van de consumenten het lastig vindt als zij ergens alleen met cash geld kunnen betalen. In datzelfde onderzoek gaf 86 procent aan grotere bedragen bij voorkeur te willen pinnen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.