Ads Top

‘Aanvullende vormen van financiering MKB verder helpen’

Banken helpen met hun kennis, kunde en ervaring graag verder op weg om aanvullende vormen van financiering verder te brengen. Banken zullen een belangrijke rol blijven vervullen bij de financiering van het MKB waarbij de opkomst van kredietunies een welkome aanvulling is.

Dit stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in haar consultatiereactie op het Besluit toezicht kredietunies en Regeling toezicht kredietunies.

Passend toezicht helpt kredietunies verder in hun ontwikkeling en zorgt er voor dat hun bestaansrecht ook op de lange termijn is verzekerd. Daar zijn niet alleen kredietunies zelf bij gebaat maar bovenal het Nederlandse midden- en kleinbedrijf en de Nederlandse economie als geheel.

1 opmerking:

  1. De banken hebben geen zin meer om de economie van voldoende liquiditeit te voorzien. Ze verdienen veel meer met de voor de rest van de wereld zo schadelijke derivaten handel. Bovendien worden de banken door de overheid gepusht om de buffers te verhogen, een verlaging van de krediet/eigen vermogen ratio die per definitie leidt tot een verlaging van de nieuwe kredieten. De kredietunies hebben geen bankvergunning en derhalve kunnen ze geen multiplier toepassen. Hun krediet bijdrage aan de economie zal marginaal blijven. En zo raken de banken steeds verder af van de fysieke wereld en maken ze zichzelf maatschappelijk steeds schadelijker door hun derivatenhandel. Het "ondersteunen" van de kredietunies is een wassen neus.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.