Ads Top

Nederlanders in Europa het meest financieel fit

Nederlanders mogen zichzelf koploper in Europa noemen als het gaat om hun financiƫle gezondheid. Driekwart van de Nederlandse respondenten (78%) geeft aan dat ze het gevoel hebben dat hun financiƫn in goede conditie verkeren, tegen 35% in Europa. De jeugd gaat volgens de overgrote meerderheid een financieel onzekerdere toekomst tegemoet in vergelijking met eerdere generaties. Ook hier springt Nederland er naar verwachting positief uit, zo blijkt uit internationaal onderzoek van ING in 15 landen onder 14.837 respondenten.

Nederlanders mogen zichzelf Europees koploper noemen als het gaat om hun financiƫle gezondheid. Van de gemiddelde ondervraagde Europeaan heeft slechts een op de drie (35%) het gevoel dat hun financiƫn er goed voorstaan. Nederlanders voelen zich een stuk zekerder van hun financiƫle zaak. Driekwart van de Nederlandse respondenten (78%) geeft aan dat ze het gevoel hebben dat hun financiƫn in goede conditie verkeren. Daarmee is Nederland koploper in Europa, gevolgd door Tsjechiƫ en Oostenrijk.

Het gevoel je financiĆ«n goed op orde te hebben, kan zowel te maken hebben met de financiĆ«le situatie op de lange termijn als die op de korte termijn. Kijken we naar die laatste, dan heeft in veruit de meeste onderzochte landen de meerderheid van de consumenten een onvoldoende buffer – als de nood aan de man komt. Slechts vier op de tien huishoudens (41%) geeft aan dat ze drie huishoudelijke apparaten tegelijkertijd zouden kunnen vervangen als die op hetzelfde moment zouden sneuvelen. Ook hier is Nederland het beste jongentje van de klas. In ons land is ruim tweederde van de huishoudens (69%) in staat om deze korte termijn financiĆ«le uitdaging direct het hoofd te bieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.