Ads Top

Gratis hulp bij belastingaangifte door studenten

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseren op zaterdag 5 maart 2016 de landelijke aangiftedag, voor de tiende keer in het stadhuis van Rotterdam. Op die dag bieden zij minvermogende inwoners van Rotterdam gratis hulp bij het invullen van hun belastingaangifte. Met het verdwijnen van de blauwe envelop is dat nog relevanter geworden. 

De landelijke aangiftedag is een jaarlijkse evenement. Medewerkers van de Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR), studenten Fiscale Economie en Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit, helpen minvermogende inwoners van Rotterdam (inkomen minder dan 35.000 euro) kosteloos bij hun aangifte inkomstenbelasting.

Op 5 maart vullen medewerkers van de stichting ruim 500 aangiftes in. De studenten kijken of er aftrekposten zijn waar mensen recht op hebben, bijvoorbeeld zorgkosten of giften. Daardoor kan het te betalen bedrag wellicht worden verminderd of zelfs worden veranderd in een belastingteruggave.

Nu de papieren belastingaangifte is verdwenen en er alleen nog digitaal aangifte gedaan kan worden, is hulp bij het invullen van de belastingformulieren nog relevanter geworden. Cliënten die door de Belastingwinkel worden geholpen hoeven de aangifte niet meer zelf op te sturen via DigiD. De SBR-medewerkers vullen de aangiftes in en verzenden deze ook, nadat ze zijn gecontroleerd, namens de cliënt digitaal naar de Belastingdienst.

De landelijke aangiftedag op zaterdag 5 maart wordt geopend door wethouder Adriaan Visser (Financiën), Hans Leijtens (directeur-generaal Belastingdienst) en hoogleraar fiscaal recht Sigrid Hemels (Erasmus School of Law).

1 opmerking:

  1. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal releases van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke dame. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: marilinetricha@mail.ru het biedt leningen van € 3.000 tot € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2 % twijfel er niet aan dat bericht. Dit is een perfecte werkelijkheid. Verspreid het woord aan vrienden en familie die in nood zijn.
    terugbetaling begint vijf maanden na ontvangst van uw krediet
    God zegene u.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.