Ads Top

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl start samenwerking met Stichting Crowdfundersbelangen

Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfundingplatform van Nederland, start als eerste platform samenwerking met Stichting Crowdfundersbelangen. 'Wij waren op zoek naar verdere professionalisering van het risicobeheer en versterking van de positie van de investeerders' aldus Edwin Adams, directeur Geldvoorelkaar.nl. 'Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een onafhankelijke, externe partij meekijkt met ons proces van het vestigen van zekerheden en ons daarin adviseert. Dit past bij de professionalisering van de crowdfunding branche zoals deze volgens ons zou moeten plaats vinden'.

Stichting Crowdfundersbelangen is een onafhankelijke, professionele partij met expertise op het gebied van toezicht en belangenbehartiging van investeerders. Zij gaat in nauwe samenwerking met de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl het proces van het vestigen van zekerheden verder ontwikkelen met als doel de zekerheidspositie van de investeerders te versterken.

Geldvoorelkaar.nl is grondlegger en marktleider van crowdfunding voor het MKB en particulieren in Nederland. Haar doel is om een positief verschil te maken op het gebied van financiering voor het MKB én investeringen. Zij helpen ondernemers groeien. Onlangs heeft Geldvoorelkaar.nl als eerste in de branche de grens van € 100 miljoen euro aan crowdfunding gepasseerd. Dit is een belangrijke mijlpaal. De focus ligt op het bieden van maatwerkoplossingen aan MKB ondernemers, transparantie over rendement en het bieden van aantrekkelijke proposities aan de investeerders.

Stichting Crowdfundersbelangen is onafhankelijk toezichthouder op crowdfundingplatforms en ondernemingen en instellingen die door middel van crowdfunding zijn gefinancierd. De stichting behartigt de collectieve belangen van investeerders/crowdfunders. Stichting Crowdfundersbelangen is een initiatief van Stichting Obligatiehoudersbelangen. Deze in 2011 opgerichte stichting heeft een met Stichting Crowdfundersbelangen vergelijkbare rol: zij houdt toezicht op obligaties uitgevende instellingen en behartigt de collectieve belangen van de obligatiehouders. De stichting houdt inmiddels toezicht op meer dan 20 uitgevende instellingen die in totaal voor meer dan 40 miljoen euro aan obligaties hebben uitgegeven.



-----------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.