Ads Top

Oplossing voor geschillen bij dubbele belasting

In de Ecofinraad van 23 mei 2017 zijn de lidstaten het eens geworden over een richtlijn voor het oplossen van grensoverschrijdende fiscale geschillen. Vanaf 1 juli kunnen burgers en bedrijven terecht bij een Europese arbitragecommissie wanneer zij voor hetzelfde inkomen of kapitaal worden belast in verschillende lidstaten.

Volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën is dit een belangrijke stap voor Nederland: "Landen in de EU hebben niet alleen de plicht om belastingontwijking tegen te gaan, maar ook om dubbele belastingheffing te voorkomen. Nederland heeft zich jarenlang ingezet voor betere geschilbeslechting bij dubbele belastingheffing. Dat hebben we vandaag eindelijk binnengehaald."

Deze richtlijn biedt belastingplichtigen de zekerheid dat het fiscale geschil, mochten de lidstaten er na 3 jaar niet zijn uitgekomen, wordt voorgelegd aan een arbitragecomité waar onafhankelijke experts een uitspraak doen over de kwestie. Op deze manier heeft de belastingplichtige zekerheid op een uitkomst binnen een bepaalde periode.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.