Ads Top

Tekort aan Accountants in groeiende financiële arbeidsmarkt

Het aantal aangeboden vacatures in de Financiële sector groeit en het aangeboden salaris neemt toe. Ondanks deze positieve signalen is het ook duidelijk dat verschillende vacatures moeilijk ingevuld geraken. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse arbeidsmarkt door zoekmachine voor vacatures Adzuna.

Het huidig aantal aangeboden vacatures ligt 16,4 procent hoger dan augustus 2016, verder is ook het gemiddeld aangeboden bruto jaarsalaris in de vacatures toegenomen met 4,8 procent naar €42.372.

Met 3.135 open vacatures voor Accountants is er duidelijk veel vraag voor deze functie, gemiddeld wordt in deze vacatures een bruto jaarsalaris van 37.006 euro aangeboden. Opvallend is dat de vacatures voor Accountants echter zeer lang open blijven staan, 55,8% van de vacatures staan maar liefst meer dan drie maanden open. Dit staat in sterk contrast met de 1.317 vacatures voor Controllers waar slechts 20,8 procent ouder dan drie maanden is. Als benchmark, in geheel Nederland staan 23,1% van de vacatures langer dan 3 maanden open.

Hoewel het gemiddeld aangeboden salaris voor vacatures in de Financiële sector is toegenomen, is het aangeboden salaris voor Accountants nagenoeg hetzelfde gebleven. Indien bedrijven de vacatures sneller willen invullen kan het verhogen van het salaris een manier zijn om de vacatures interessanter te maken voor werkzoekenden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.