Ads Top

Geldvoorelkaar.nl onderzoekt mogelijkheden overname portefeuille Regiofund

Recent heeft crowdfundingplatform Regiofund bekend gemaakt haar activiteiten te staken. Het feit dat deelnemers voortaan onderling de betaling van rente en aflossing zouden moeten regelen heeft voor enige commotie gezorgd in de crowdfundingmarkt. Hierbij is een beroep gedaan op de zorgplicht die crowdfundingplatformen hebben ten aanzien van investeerders en geldnemers. Geldvoorelkaar.nl onderkent dit en heeft de oprichter van Regiofund aangeboden te onderzoeken of de portefeuille administratief kan worden overgenomen. Na overname zijn de betalingen voor investeerders administratief geborgd. Ook voor de geldnemers biedt bovenstaande een praktische oplossing voor de aflossing en rente betalingen aan investeerders.

Tot het moment van overname zal het betaalverkeer via RegioFund blijven lopen. De komende weken zal in overleg met alle betrokkenen bepaald worden hoe een overname kan worden gerealiseerd.

Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl: ‘Als grootste crowdfundingplatform van Nederland hechten wij veel waarde aan de belangen van investeerders,  geldnemers en de ontwikkeling van de crowdfundingmarkt in het algemeen. Wij kunnen door deze overname van de portefeuille hier een positieve bijdrage aan leveren. De AFM is op de hoogte gebracht van bovenstaande overname.’

Geldvoorelkaar.nl is grondlegger van crowdfunding in Nederland en op basis van het totaal aantal gefinancierde projecten en volume (114 miljoen) marktleider.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.